Halep, calificată în turul al treilea la US Open!

Tenismena română Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe sportiva cehă Lucie Safarova ,  finalistă anul trecut la Roland Garros, cu 6-3, 6-4, joi, la New York. Semifinalista noastră la ediția de anul trecut la Flushing Meadows a obținut victoria în 87 minute – pe arena Arthur Ashe, cu acoperișul tras – în fața unei adversare de 29 de ani, care ocupă locul 44 în lume

Românca a avut un început de meci excelent și a condus cu 3-0, cu două break-uri reușite, dar adversara a revenit spectaculos și a restabilit egalitatea, 3-3; ghemul al șaptelea a fost foarte disputat, Safarova având mai multe oportunități de a prelua conducerea însă Halep a reușit break-ul și, ulterior, a trecut în cont alte două ghemuri, ultimul un break ”alb”, adjudecându-și primul set cu 6-3. Safarova a început  manșa secundă foarte bine pe serviciul Simonei dar aceasta și-a recuperat break-ul, iar apoi a preluat conducerea (2-1); cehoaica a egalat 2-2, apoi a câștigat contra serviciului. A urmat un break al lui Halep (3-3),  apoi a trecut din nou la cârmă (4-3). Ambele jucătoare și-au fructificat serviciul în următoarele două ghemuri. Românca a încheiat meciul pe serviciul cehoaicei, ultimul punct al confruntării fiind o dublă greșeală.

Safarova a avut mai multe lovituri direct câștigătoare, 16, față de 9 ale Simonei, care a comis 20 erori neforțate, mult mai puțin decât oponenta — 44. Halep o conduce cu 4-1 pe Safarova care a câștigat singurul meci în urmă cu cinci ani, în turul al doilea la Toronto, cu 6-2, 6-4. Constănțeanca s-a impus în 2013 în semifinale la Nurnberg, cu 6-3, 0-6, 6-2, în 2014 în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-2, 4-6, 6-4, tot în 2014, în optimi la Cincinnati, cu 6-4, 7-5, și acum la New York.

Simona Halep a câștigat 140.000 dolari și 130 puncte WTA iar următoarea adversară va fi învingătoarea dintre unguroaica Timea Babos, cap de serie numărul 31, și olandezul Richel Hogenkamp.

Halep este a doua jucătoare română calificată în turul al treilea la ediția din acest an a US Open, după Monica Niculescu (aceasta va juca vineri cu daneza Caroline Wozniacki pentru accederea în optimile de finală).

1764 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.