PMP Constanța, alături de Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Coordonatorul acțiunilor unioniste la Constanța, Codruţ Burdujan, Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, alături de membrul coordonator al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Alexandru Rotaru au susţinut, duminică, o conferinţă de presă în cadrul căreia au punctat cele două proiecte aflate în derulare, care au ca scop îndeplinirea proiectului de ţară, Unirea României cu Republica Moldova: „Cunoaște-ți Ţara” și „Unirea TV”.

Alexandru Rotaru a precizat că primul proiect este unul de foarte mare amploare, prin care 100.000 de români basarabeni, care nu au mai vizitat până acum Țara Mamă, se vor afla în această vară într-un tur amplu al orașelor și punctelor turistice ale României: „Proiectul este cel mai mare din 1990 până în prezent. Se va desfășura până în luna octombrie, cu prelungire şi în anul următor şi are ca scop informarea şi prezentarea României aşa cum este ea, o Românie adevărată, cu oameni primitori şi români adevăraţi. 79% din cetăţenii Republicii Moldova nu au mai vizitat România şi proiectul are prim scop informarea şi distrugerea preconcepţiilor impuse de televiziunile pro-ruse din Basarabia” – a declarat reprezentatul platformei unioniste. Referitor la proiectul „Unirea TV”, Rotaru a adăugat: „Fiecare dintre dumneavoastră poate susține prima televiziune 100% românească din Basarabia, care va ajunge în fiecare casă și îi va informa pe românii basarabeni despre realitățile de pe ambele maluri ale Prutului” – Alexandru Rotaru

Coordonatorul acţiunilor unioniste la Constanţa, Codruţ Burdujan, a punctat: IMG_20160814_151352-678x381În această vară, sute de frați români veniți dincolo de blestemata graniță sovietică de peste Prut au sosit la Constanța pentru a cunoaște istoria nefalsificată a României; totodată s-au bucurat de litoralul LOR! Salut un act de înaltă conștiință națională, implicarea președintelui PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, în acțiunile desfășurate alături de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. UNIREA se face atât la Chișinău, cât și la București, iar cei ce nu susțin acest ideal național nu se pot numi români, cu atât mai mult politicieni!(…) Sunt niște acțiuni sensibile. Înainte de a fi jurnaliști, lideri politici, suntem români. Este un interes care ne privește pe toți. Această românizare nu privește doar teritoriile dincolo de sârma ghimpată, cred că această românizare ar trebui făcută și în România. Putem să trecem în Basarabia, în pâmântul nostru românesc, doar cu buletinul și aș avea o deosebită satisfacție ca, alături de dragii mei colegi din presa locală, să putem merge împreună la Chișinău. O să anunț astfel de proiecte pentru a cunoaște direct realitățile de acolo! (…) Pe litoral veți vedea unioniști, este un obiectiv pe care îl avem toți: Unirea! În primul rând în suflet, între toți românii, indiferent de ce parte a sârmei ghimpate se află… (…) Sunt câteva sute de basarabeni care au vizitat litoralul, am avut bucuria de a-i îndruma să vadă plajele, istoria Dobrogei, personalitățile de aici… am avut toată deschiderea din partea unor oameni de cultură, unor lideri politici, iată unul dintre ei este alături de noi și am o satisfacție deosebită să îi strâng mâna domnului Claudiu Palaz pentru această implicare în acțiunile unioniste. Trebuie ca fiecare om cu conștiință națională să lupte pentru unire și să lupte împotriva trădătorilor. Pentru că așa cum spunea Ion Gavrilă Ogoranu, liderul rezistenței anticomuniste din Făgăraș, pe care am avut onoarea să îl cunosc în perioada studenției, blestemul acestei țări constă în faptul că are mai multe <<cozi de topoare>> decât topoare. Să fim noi, deci, vrednici de a ne construi istoria, nu iudele”.

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, și-a exprimat dorința pentru Re-Unire, la 100 de ani de la Marea Unire:13912333_988365314595587_5459449103902439804_n

„Sunt bucuros să văd această implicare a tinerilor și extinderea idealului unionist la Constanța, ideal pe care îl susțin cu toată puterea mea. În calitate de prefect, în 2009, am îndeplinit o grea misiune, o colectă de carte pentru Basarabia, moment în care receptivitatea basarabenilor pentru UNIRE oscila în jurul a 25-30%. Astăzi, din sondajele pe care tinerii basarabeni mi le-au prezentat, observ o creștere fulminantă, o dorință de 51% de întoarcere a Basarabiei la Patria Mamă! Susțin demersul acestor tineri, pentru îndeplinirea marelui nostru ideal: Re-Unirea în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, pentru că Unirea face Puterea!” – Claudiu-Iorga Palaz.

1888 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.