„Vama sub lumini de Oscar” – festivalul care scrie povestea artelor vizuale moderne din România

Cursuri teoretice şi practice gratuite de fotografie, film, pictură, sculptură, muzică şi teatru la cel mai mare festival de arte vizuale din România! Pasionaţii de arte vizuale sunt invitaţi şi în acest an la Vama Veche, la cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România – „Vama sub lumini de Oscar”. 1385644_362620827205975_109616994_nFestivalul se va desfăşura în perioada 19 – 28 august 2015, la Vama Veche, reunind sute de pasionaţi ai artelor vizuale. Aflat la cea de-a şaptea ediţie, „Vama sub lumini de Oscar” va însemna în acest an atât cursuri, seminarii şi ateliere practice gratuite pentru pasionaţii de film, fotografie, pictură, sculptură, teatru şi muzică cât şi expoziţii, proiecţii de film şi concerte în aer liber. Cursanţii înscrişi la festival sunt provocaţi să înveţe cât mai multe tehnici noi iar la final participantul cu cele mai bune rezultate va câștiga trofeul VSLO 2016.Afis-VSLO-2016

„Vama sub lumini de Oscar este şi în acest an o invitaţie la cea mai mare întâlnire a pasionaţilor de arte vizuale din România. Ne bucurăm că, deşi am avut mari provocări, reuşim să ducem mai departe spiritul festivalului spre bucuria celor care iubesc fotografia, filmul, teatrul, pictura, sculptura sau muzica. În acest an „Vama sub lumini de Oscar” înseamnă pasiune şi artă, înseamnă cursuri complexe, seminarii şi ateliere practice cu lectori de top români şi străini. Una dintre noutățile acestei ediții este campania „Primeşte şi dă mai departe”, la care sunt provocaţi să participe toţi cei care  vor să se înscrie la cursuri. Ce presupune? Este foarte simplu. Dăruieşte ceva cuiva şi vei primi din partea noastră o experienţă culturală de neuitat. Primeşte de la noi o săptămână culturală gratuită şi dă mai departe altceva. Dăruieşte o carte, donează o farfurie de mâncare unui om căruia îi e foame, fă fericit un copil dăruindu-i o jucărie, ajută un bătrân să facă piaţa, donează sânge, îndeplineşte visul cuiva. Scrie pe scurt povestea şi trimite-o la noi, iar în schimb îţi dăruim această săptămână alătuiri de noi la Vama sub lumini de Oscar!” spune Cătălin Rudolf, directorul festivalului.

902205_285313044936754_1473454477_oSecţiunea FOTOGRAFIE va însemna în acest an o serie de workshopuri care îmbină teoria cu practica şi care vor fi susţinute de lectori cu experienţă recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional. Temele alese în acest an sunt: street fashion, fotografie de nuntă, staged photography, fotografie de nud, fotografia de stradă, fotografie pe film, manipularea imaginii în Photoshop, fotojurnalism, fotografie pe film, fotografie de portret. La secţiunea de fotografie, printre invitaţii speciali îi amintim pe Olav Urdahl, editor principal al celui mai mare ziar de ştiri din Norvegia dar şi Micha Bruinvels, directorul World Press Photo Contest.13580454_814837578650962_5488139758300257925_o

Secţiunea FILM înseamnă cursuri şi ateliere practice în domenii precum producţie video, regie, iluminare, sunet şi editare. Participanţii vor avea de făcut un documentar, fiind coordonaţi în permanenţă de o echipă de profesionişti din domeniu: Veaceslav Cebotari (Moldova), Andrei Băltăreţu-Iancu şi Bogdan Petraşcu.1385644_362620827205975_109616994_n

Cursanţii la secţiunea PICTURĂ şi SCULPTURĂ vor putea participa în acest an la cursuri teoretice şi practice coordonate de Daniel Prapone, pictor și sculptor român cu numeroase expoziţii internaţionale. La final festivalului va fi organizată o expoziţie cu cele mai bune picturi şi sculpturi realizate de către participanţi.

Secţiunea de TEATRU, prezentă pentru prima dată în cadrul festivalului, aduce în prim plan teatrul cu păpuşi în mărime naturală. Cursurile vor fi coordonate de compania de teatru Lightwave Theatre Company, scopul final fiind acela de a produce o piesă de teatru completă, cursanţii putând participa la realizarea scenariului şi spectacolul propriu-zis, iar reprezentaţia finală va avea loc pe scena VSLO în ultima zi a festivalului.

Atunci când spui Vama Veche te gândeşti inevitabil şi la muzică. De-a lungul ultimilor şase ani, Vama sub lumini de Oscar a avut în programul său zeci de concerte rock, folk, punk. Anul acesta facem însă un mic pas înainte şi oferim, pe lângă concerte, două zile de CURSURI CU INSTRUMENTE DE PERCUȚIE. Cele două zile de cursuri (cu practică intensivă) vor avea ca rezultat un spectacol care va fi prezentat pe scena VSLO, sâmbăta 27 august. N-am fi putut face acest lucru fără sprijinul echipei Drum Café  și al lectorilor Ati de Chile, Adelin Dragu, Cristian Melak şi Norbert Halmagyi.11898691_683739908427397_2184668764414165162_n

„Vama sub lumini de Oscar” înseamnă şase ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă” an de an în miile de imagini realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi de arte vizuale atât din ţară cât şi din străinătate. VSLO 2016 este organizat de Asociaţia Visual Art, fiind susţinut de Canon, cu sprijinul Wacom, Silva, Jidvei, Kodex și Pegas. Partenerii festivalului sunt New Ad Zone, Dedolight, 4K Broadcast Solutions, Noumax, Centru de Imagine, By Designers, Umbra Studio, Aztec Inflatables, Cluj Shorts, British Council, Institutul Polonez , Centrul Ceh , Ambasada Suediei la București, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti , Ambasada Norvegiei la București.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, 24Fun, B365.ro.

Locaţiile festivalului: La Frontiera, Papa La Şoni, Povestea Ceaunului, Acolo Bar şi La CopaCabana (2Mai) și La Copac (Bucureşti).

Mai multe detalii despre festival și înscrieri puteţi afla pe  www.vslo.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/VamaSubLuminiDeOscar

             „Vama sub lumini de Oscar” se bucură în acest an de susţinerea a cinci branduri importante: Canon, Wacom, Silva, Jidvei și Pegas, care la fel ca şi cel mai mare festival de arte vizuale din România, continuă să scrie fiecare istoria în domeniul în care activează.

Canon – provocarea de a testa cele mai noi echipamente foto profesionale

Canon invită pasionaţii de fotografie şi film să participe la cel mai mare festival de arte vizuale din România: Vama Sub Lumini de Oscar 2016. Pasionaţii de fotografie înscriși în cadrul festivalului pot veni la standul Canon unde vor putea să descopere cele mai noi tehnologii, vor avea ocazia să testeze echipamente foto profesionale și vor beneficia de sesiuni gratuite de curăţare a echipamentului personal. Canon Europe este subsidiară regională pentru Canon Inc., fiind liderul mondial în soluţii de imagine pentru business şi de larg consum.

Wacom – cel mai important producător mondial de tablete grafice şi display-uri interactive

Tehnologiile cu interfaţă de lucru naturală ale produselor Wacom au transformat compania în cel mai important producător mondial de tablete grafice şi display-uri interactive. Produsele Wacom sunt instrumente de lucru pentru animaţie, fotografie, film, efecte speciale, design auto, fashion, manga şi multe altele. Wacom va susţine în cadrul festivalului Vama Sub lumini de Oscar două cursuri: de compoziţii realistice în Photoshop şi editare şi retuşare fotografică. De asemenea, participanţii vor putea testa tabletele la standul Wacom şi discuta cu un consultant despre utilizarea acestora.

Silva – energia lucrurilor vine de la oamenii care le construiesc cu pasiune

Credem că energia lucrurilor vine de la oamenii care le construiesc cu pasiune. Silva apreciază lucrurile care contează cu adevărat şi îşi doreşte sa păstreze vii valorile autentice. Urmând amprenta tradiţiei şi a armoniei,  suntem alături de manifestările artistice de calitate, însufleţite de spiritul oamenilor, în cadrul celor zece zile ale festivalului Vama Sub Lumini de Oscar. Silva susţine arta şi ne bucurăm că putem fi parte din această minunată poveste.

Pegas oferă o bicicletă pentru câştigătorul VSLO

Silueta Pegasului, cu şa lungă şi coarne, avea să devină pentru mii de copii din România comunistă definiţia cuvântului „bicicletă”. După ’89 Pegas a dispărut. 20 de ani mai târziu, un proiect independent a readus marca Pegas și vechea bicicletă, într-o nouă formă, pentru copiii care crescuseră între timp. La 4 ani de la relansarea Pegas, suntem mândri să prezentăm colecţia completă. România învaţă să meargă pe Pegas, iar câştigătorul trofeului Vama sub lumini de Oscar 2016 va fi și posesorul unei frumoase biciclete Pegas.

Jidvei – o artă a producerii vinului

Jidvei este unul dintre cei mai mari producători de vin din România, care deține 2.500 de hectare de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Blaj și Bălcaciu. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 150 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume. În cadrul festivalului Vama sub lumini de Oscar, Jidvei va sprijini modulele de pictură și sculptură.

Dacă vreţi să vedeţi cum au fost primele şase ediţii de „Vama sub lumini de Oscar”:

 Coordonator PR: Dan LUNGU

Telefon: 0743/02 97 97        

 e-mail: comunicare@vslo.ro

 

1886 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.