Valer Marian (ședința Senatului, 07 iunie): DNA, SRI și șpaga Microsoft de 400 de milioane

valer-marian
Senator: Valer Marian

Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare
Colegiul electoral: nr. 1
Grup parlamentar: independent

 Obiect: Sesizarea DNA în urma unei declarații a fostului președinte Traian Băsescu
Sedința Senatului din: 07.06.2016

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 159 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

ÎNTREBARE:Coat_of_arms_of_the_Senate_of_Romania

În data de 15.05.2016 fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, a făcut următoarea declarație în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune România TV: „Știți că Microsoft a dat vreo 400 de milioane șpagă în România din 2004 până în 2014, 10 ani, la diverși demnitari, la diverși lobby-ști, traficanți de influență, din care, deocamdată, știu că 60 de milioane au fost la ultima prelungire a contractului”.
Având în vedere gravitatea afirmațiilor și că acestea sunt plauzibile, în condițiile în care domnul Traian Băsescu a fost președintele României în perioada respectivă și că în această calitate a fost un om foarte bine informat de către instituțiile abilitate, îndeosebi de către Serviciul Român de Informații, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1. S-a sesizat și a instrumentat Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2004 – 2014, vreun dosar în care au fost cercetați reprezentanții companiei americane Microsoft pentru practici de mituire în România?

2. A sesizat Serviciul Român de Informații Direcția Națională Anticorupție cu privire la practicile de mituire ale reprezentanților companiei americane Microsoft în România, în perioada 2004 – 2014? 3. S-a sesizat din oficiu Direcția Națională Anticorupție după declarația susmenționată a fostului președinte Traian Băsescu?Solicit răspuns scris și verbal.

 Senator
Valer Marian

4799 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.