Independenții lui Mazăre la Constanța, „revoluția” prin v(b)ot

Ultima revoltă sufocată de duhoarea vechilor metode securiste s-a petrecut în toamna anului trecut când protestele #anticorupție aprinse de tragedia de la Colectiv a scos în stradă românii. Tensiunile au fost stinse treptat printr-o strategie complexă de dezbinare a manifestanților susținută mediatic de trusturile de presă aservite politic dar și prin sabotarea oricăror eforturi de organizare a unor structuri politice – cum este tânărul Partid Național Democrat (PND) –  care ar putea să amenințe dominația penalilor în administrațiile locale. Una dintre petardele folosite de clienții DNA în campania electorală din 2016 a fost aruncarea pe buletinele de vot a unor „independeți” care să copieze, dilueze sau să compromită mesajele împotriva concubinajului politic PSD-PNL.

Radu Mazăre, Tania Budi. (foto: libertatea.ro)

La Constanța, radicalismul anti-mafie din campania PND-ului concentrat în sloganul „PSD și PNL, ACEEAȘI MIZERIE” a fost „dublat”, în funcție de mesaje, de câteva nume asociate vechii administrații: proiectul desființării „căpușelor” din buzunarele cetățenilor RAJA – RADET -CET este intenționat diluat sau atacat prin candidatura unor tovarăși scoși la pachet din umbra PSD-ului – fie că poartă etichete de partide „cuminți” sau „independenți” -, efervescența „civică” este dublată de aflarea în treabă a unor ONG-uri nebăgate în seamă (încă) de nimeni dar „unite” prin „dialogul” cu Făgădău sau Chițac iar postările online de un clubber ivit strict în presa de can-can pe vremea când Radu Mazăre nu era deranjat de DNA și ținea conferințe și paranghelii prin localurile fraților Budi.

În ceea ce mă privește, deranjantă în contextul discursurilor anticorupție este minciuna prin omisiune pe care o afișează păpușeul Ionuț Budi, faptul că nu pomenește nimic despre parangheliile alături de Radu Mazăre, despre sentimentele dintre actualul cercetat penal și bombonica de sor’sa, faptul că pozează în iubitor de animale cu câinele pe nisip dar nu a bătut niciodată bărbătește un pumn în poarta Puppy Vet-ului și nu deschide gurița despre imbecilitatea slugoilor lui Fasole care îi pot deschide dosar penal pentru ca își plimbă patrupedul pe plaja după ce, până anul trecut, o umpleau cu japcangiii beach-barurilor și șezloangelor. Și mă mai seacă maxim – nu faptul că și-a pus un semn electoral asemănător ca idee cu farul site-ului dinport.ro – ci faptul că, după ce PND Constanța a lansat sloganul „REVOLUȚIE PRIN VOT” împotriva structurilor infracționale din județ ascunse după firma unor vechi partide, găsesc această expresie atârnată la pozele lui de campanie.

13295253_135419720199339_2109279561_nÎn concluzie, sfatul lui Burdujan: păpușel, nu transforma arestările DNA-ului într-o paradă gay, nu s-ar sesiza nimeni dacă ai fi modificat cu prudență mesajele împotriva penalilor, de exemplu în „revoluția prin bot”.

p.s. Și încă ceva, ca ecologist și candidat PND responsabil, mă piș pe lampioanele promise gratuit încă din timpul campaniei electorale (ca să le sting, desigur!) din evenimentul de pe 8 mai anunțat pe facebook „Pune-ți o dorință pentru orașul Constanța”: sunt o chestie periculoasă pentru mediu și sper ca același lucru să îl facă și băieții ISU Dobrogea.

budi-lampioane

codrutburdujan@dinport.ro

2718 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.