Pepi, “nașul” traficanților de droguri, recidivează

Puțini își mai aduc aminte că, în martie 2009, pe fondul scandalului prilejuit de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi a ofiţerilor superiori din cadrul MAI, Cornel Şerban – director DGIPI şi Petru Pitcovici – şef Serviciu Operaţiuni DGA, s-a pus problema desfiinţării serviciilor secrete ale Ministerului de Interne. Unda de şoc a ajuns acolo unde nimeni nu se gândea, adică la Serviciul de Informaţii Externe, consulul general al României la Milano din acea vreme, Tiberiu Dinu fiind chemat în ţară pentru “discuţii”. Micul ecran a fost inundat de personaje exotice și, odată cu trimiterea în judecată a celor susmenționți, scandalul a intrat într-un con de umbră.

Implicat în operațiuni externe

Sorry, there are no polls available at the moment.

Uitat a fost și dosarul “Cocaină pentru Venezuela” în care Petru Pitcovici ( conspirat Pepi) apărea alături de alți doi ofițeri acoperiți de la Interne, Horia Mateescu –Graphic1 „Tony“, şi Sorin Bozgan – „Vali“, coordonaţi de procurorul DIICOT Flavius Crâznic (vezi documentele ). Agentul acoperit Petre Dumitrescu – conspirat Rodriguez povestea într-un autodenunț (16.04.2004) și o declarație amănunțită (23.02.2005), modul în care polițiștii ar fi sustras 6 kg de cocaină adusă din Venezuela în cadrul unei operațiuni de anihilare a rețelei de traficanți de droguri cunoscută ca Beke.  Cocaina a dispărut, dosarul a fost închis, personajele dubioase au rămas în libertate și au fost promovate în structurile în care activau.

Ca-n filme

Pepi figurează și în autodenunțurile faimosului interlop sătmărean Tiberiu Blaga care declara că fostul primar Horea Anderco i-ar fi solicitat să angajeze, contra unei sume de bani, rackeţi ucraineni. Anderco dorea să-l lichideze fizic pe directorul ziarului Gazeta de Nord-Vest, Valer Marian, astăzi senator. Jurnalistul declanşase campania de presă în urma căreia fostul primar a fost cercetat de PNA (DNA). Anderco precizase ruta pe care ziaristul se deplasa săptămânal la Cluj Napoca, la prietena şi la fiica sa. I-au fost furnizate interlopului Blaga, fotografii şi date personale ale ziaristului. Infractorii stabiliseră până şi cel mai potrivit loc de execuţie. Zona Munţilor Meseş. Din autodenunţul lui Horea Anderco şi din declaraţiile lui Tiberiu Blaga reiese că Horia şi Pitcovici (zis Pepi) au discutat la Poiana Braşov şi la Satu Mare atât despre mituirea conducerii centrale a PNA, cât şi despre exterminarea fizică a ziaristului. Anderco plătise în cinci rânduri, suma totală de 23.500 de euro, avans pentru execuţie. Conform documentelor, în data de 8 martie 2003, cu o lună înainte de arestarea lui Anderco, Mateescu şi Pitcovici au fost în Satu Mare şi au fost cazaţi la hotelul Dana. Mateescu şi Pitcovici au fost filmaţi pe o caseta video la ora 21,25, la o petrecere oferită de Tiberiu Blaga, alături de alţi interlopi. Afacerea este descrisă amănunțit întru-un denunț penal (document atașat) depus de Valer Marian la Consiliul Suprem al Magistraturii în data de 01.11.2005 cu numărul 15714/CSM/01.11.05.

E.O.O.

Denunt CSM Valer Marian

2381 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.