Război psihologic între Rusia şi NATO: litoralul românesc, ameninţat cu un TSUNAMI RADIOACTIV provocat de o dronă submarină?

Ieşirea statelor din Europa de Est de sub dominaţia de mai mult de jumătate de secol a Rusiei fac din ce în ce mai evidente mijloacele specifice războiului psihologic ce vizează influenţarea comportamentului şi atitudinii populaţiei din statele-satelit ex-sovietice, mai ales prin intermediul mass-media. Joi, un controversat comentator militar rus, Konstantin Bogdanov, a ameninţat, printr-un comentariu publicat pe portalul de ştiri Lenta.ru – în momentele în care sistemul de la Deveşelu a devenit operational – că România ar putea fi una dintre primele ţinte ale unor atacuri anti-NATO: „Vor deveni inevitabil ținte prioritare în eventualitatea unui război nuclear, posibil chiar ținte pentru lovituri preventive. Țări precum România, care găzduiesc sistemul antirachetă american, ar putea deveni singurele victime, în timp ce Statele Unite s-ar reconcilia apoi cu Rusia „pe ruinele fumegânde ale elementelor est-europene din scutul antirachetă”.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Desigur, propagandistul amintit foloseşte un element sensibil pentru români, “ţinta” mesajului, trădarea de la finele celui De-al Doilea Război Mondial, originată în discuţia de la 5 mai 1944 dintre ministrul britanic de Externe, Anthony Eden cu ambasadorul sovietic la Londra, Feodor Gusev, când „aliaţii” ofereau pe tavă România Uniunii Sovietice la troc cu Grecia pentru Marea Britanie. Abandonarea României printr-o singură linie de creion albastru pe o bucată de hârtie, la Ialta, în baionetele comuniştilor a însemnat jumătate de secol de teroare, exterminarea prin genocid a elitei naţionale şi menţine o permanentă stare de teamă şi neîncredere în NATO exploatată cu succes de Moscova.

Publicația americană „The New York Times” preia declaraţiile analistului rus întorcând ecoul alarmist: “Orice redesfășurare a unor rachete cu capacități nucleare în Europa Centrală ar putea duce totul la statu quo-ul nervilor întinși din anii 80, scrie New York Times citând declarații făcute ieri de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, care a acuzat SUA că încalcă tratatul din 1987 referitor la forțele nucleare cu rază medie de acțiune. Președintele Putin a avertizat că Rusia s-ar putea retrage din acest tratat, în timp ce Statele Unite au acuzat anul trecut Rusia că încalcă tratatul pentru că nu a declarat raza de acțiune reală a două tipuri de rachete, menționează sursa citată. Aceasta atenţionează că, în timp ce oficialii NATO celebrau activarea sistemului de apărare antirachetă din Europa, reacția Rusiei exprimată joi poartă riscurile unui război nuclear, căreia i-ar putea deveni victimă chiar localităţile de pe litoralul românesc! În toamnă, menţionează jurnaliştii americani, oficiali ruși din domeniul securității au părut să sugereze și un alt răspuns militar la sistemul apărării antirchetă – o dronă submarină, care ar putea transporta și detona un mecanism nuclear (în apele Mării Negre, de pildă – n.r.) ceea ce ar provoca un tsunami radioactiv care să inunde și să contamineze orașele de coastă.

Maritime Multifunctional System Status-6
Maritime Multifunctional System Status-6

Informația respectivă s-ar fi “scurs” în timpul unei reuniuni de securitate la nivel înalt, când o cameră de televiziune ar fi putut “surprinde accidental” schița respectivă. „Submarinul ar anihila importante obiective economice ale unui inamic din zona de coastă, provocând garantat pierderi inacceptabile pe teritoriul țării prin formarea unei arii vaste de contaminare radioactivă, incompatibilă cu desfășurarea unei activități militare, economice sau de alt tip pentru o lungă perioadă de timp”, explică notele care însoțeau schema “scăpată” de ruşi televiziunilor.

 

2521 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.