Plasele pescarilor iresponsabili continuă să ucidă delfini!

Delfin eșuat pe Plaja Modern. Dacă la sfârșitul lunii martie înregistram patru delfini eșuați pe 2016,  la începutul lunii mai adaugăm încă unul.
Echipa Mare Nostrum a fost anunțată, de la Dispeceratul Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral, că  pe Plaja Modern se află corpul unui delfin eșuat. Acesta era un marsuin–mascul (Phocoena phocoena relicta), de aproximativ 120 cm, mort de câteva zile. După toate probabilitățile și după urmele găsite pe corp, moartea acestuia a survenit prin asfixie mecanică, din cauza prinderii accidentale în plasele pescărești, cu toate că ne aflăm în plină prohibiție.IMG_1415
Delfinul a fost preluat de către reprezentanții Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral și dus la incinerator.

Dacă observați un delfin eșuat, este vital să ne contactați cât mai repede, la numerele de telefon 0241612422 / 0341407432  sau 0763255731 (linie NON-STOP!), pentru a putea interveni la timp și a crește șansele maniferului de a fi salvat.

Sorry, there are no polls available at the moment.

De asemenea, pe site-ul www.delfini.ro  găsiți formularul on-line prin intermediul căruia puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți). Persoană de contact: Marian Paiu, office@marenostrum.ro / marian_paiu@marenostrum.ro. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul programului “Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”.
 
 

2108 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.