Șeful SMG la ceremonia de schimbare a comenzii SACEUR

 

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat miercuri, 4 mai, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Aliat pentru Operații (SACEUR).

Generalul Curtis M. Scaparrotti a luat în primire comanda de la generalul Philip Breedlove, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul instituției din Mons, Belgia.

Ceremonia de schimbare a comenzii SACEUR. foto: www.nato.int
Ceremonia de schimbare a comenzii SACEUR. foto: www.nato.int

Generalul Ciucă i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la întărirea securității României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creșterii prezenței aliate pe teritoriul țării noastre, precum și pentru planificarea și implementarea Operației „Atlantic Resolve” și a Inițiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României și în regiunea Mării Negre.” Decorația a fost acordată de președintele României, Klaus Iohannis, la propunerea ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Șeful Statului Major General i-a mulțumit generalului Breedlove pentru sprijinul acordat Armatei României, l-a felicitat pentru întreaga sa activitate, iar generalului Scaparotti i-a urat mult succes, asigurându-l de sprijinul militarilor români.

4990 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.