Cioloş confirmă abuzurile împotriva jurnaliştilor. Constanţa, în topul presei aservite unor penali din PSD!

Premierul Dacian Cioloș a transmis, seara trecută, de Ziua Mondială a Libertății Presei, pe pagina personală de facebook, un mesaj de recunoștință și susținere pentru jurnaliștii care își fac meseria cu onestitate, curaj și motivație. Şeful guvernului condamnă orice încălcare a libertății de exprimare și amenințările la adresa siguranței fizice a jurnaliștilor:

Pentru că astăzi a fost Ziua Mondială a Libertății Presei, doresc să transmit un mesaj de recunoștință și susținere pentru jurnaliștii care își fac meseria cu onestitate, curaj și motivație pentru reflectarea adevărului.
Consider presa un partener, un critic avizat, un motor care mișcă nu doar informații ci societatea în ansamblu, mai ales că trăim și activăm în era digitală. În același timp, condamn orice încălcare a libertăţii de exprimare a presei și, mai grav, amenințările care încă există, din păcate, la adresa siguranței fizice și digitale a jurnaliștilor din întreaga lume.
Vă doresc mulți ani în slujba jurnalismului de calitate și vă asigur de întreaga mea deschidere și susținere.”

În replică la mesajul premierului, jurnalistul Codruţ Burdujan, actualmente candidat PND la Consiliul Local, i-a sesizat acestuia, printr-o scrisoare, politizarea masivă a presei locale din judeţul Constanţa cât şi tergiversarea nejustificată de către autorităţi a dosarului în care a fost atacat, pe o stradă din Eforie, în urmă cu mai mult de un an, de către un consilier psd-ist suspectat de grave acte de corupţie, Iulian Branga. Lipsa de reacţie a unor poliţişti şi procurori constănţeni, suspectaţi la vârf de legături neortodoxe cu afacerile dubioase ale fami(g)liei controversatului primar psd-ist Ovidiu Brăiloiu, a făcut posibilă continuarea abuzurilor, afacerilor lipsite de transparenţă cu primăria Eforie şi reincluderea pe lista de candidaţi PSD la alegerile locale a agresorului echipei de jurnalişti şi activişti civici, Iulian Branga.

2626 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.