PENALII FAC LEGEA: au sfidat şi au votat împotriva reducerii de parlamentari!

Clasa politică actuală nu mai are legitimitate morală!

În şedinţa plenului de marţi, senatorii au respins propunerea legislativă care prevedea reducerea normei de reprezentare în cele două Camere ale Parlamentului la 300 de parlamentari, în acord cu rezultatele referendumului din 2009. Decizia constituie sfidarea oricărei norme de funcţionare a democraţiei şi anulează toate protestele de amploare, prin care populaţia a avertizat, constitutional, actuala clasa politică.12039753_1102037053150236_6467808717167609652_n

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente a fost iniţiată de opt parlamentari preponderent independenţi. Potrivit actului normativ propus, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 101.000 locuitori iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 203.000 locuitori. Se mai prevede că „numărul de mandate pentru Senat, respectiv Camera Deputaţilor se determină prin raportarea numărului de locuitori ai fiecarei circumscripţii electorale la normele de reprezentare prevăzute, la care se adaugă un mandat de senator, respectiv de deputat, pentru ceea ce depăşeşte jumătatea normei de reprezentare, fără ca numărul mandatelor de senator dintr-o circumscripţie să fie mai mic de doi, iar cel de deputat mai mic de trei″. Se mai precizează, în expunerea de motive a propunerii legislative semnate de deputatul Eugen Tomac, că, „în considerarea faptului că numărul deputaţilor şi senatorilor se stabileşte prin legea electorală, alegerea acestora se face de către cetăţenii cu drept de vot, iar voinţa lor este suverană, pentru aplicarea rezultatului referendumului din 2009 privind privind reducerea numărului de parlametari la 300, depunem prezenta propunere legislativă”. Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Împotriva proiectului s-au exprimat 83 de senatori, previzibil din partide controversate precum PSD, PNL, ALDE, UNPR şi UDMR, trei s-au abţinut, iar doi au votat pentru reducere. La referendumul din 2009, 77,78% alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.

Sorry, there are no polls available at the moment.

1919 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.