Daniel Fenechiu, liderul PND, despre drama Partidului România Mare

Daniel Fenechiu, liderul  Partidului Național Democrat (PND) este alături de membrii Partidului România Mare (PRM) care, în aceste zile, se confruntă cu incertitudinea continuității formațiunii politice. 10392355_673870242730231_7224759052990350889_nDeputatul a făcut lansat o invitație deschisă tuturor membrilor PRM de a se reuni în PND, un partid nou care se definește ca reprezentant legitim al naționalismului autohton modern și democratic, perfect centrat pe soluționarea problemelor cu care se confruntă România:

    „Zilele trecute, Curtea de Apel București a respins apelul PRM formulat împotriva unei decizii a Tribunalului București, care, la intervenția lui Gheorghe Funar și a lui Ovidiu Danteș, a respins înregistrarea Congresului PRM din toamna anului trecut.

Sorry, there are no polls available at the moment.

     După ani de lupte fratricide, PRM se găsește în situația în care, nemaiavând un Congres valid în ultimii cinci ani, este în prag de dizolvare. La o simplă cerere a Parchetului de constatatare a inactivității – art 46 alin. 1 lit. e și art. 46 alin. 2 raportat la art. 46 alin. 1 lit. a, din Legea 14/2003, Tribunalul București poate dispune dizolvarea PRM!
Din păcate pentru peremiști, nu prea există soluții pentru salvarea partidului. în timp ce alegerile locale bat la ușă, mulți de-abia așteaptă sa le dea lovitura finală. Există deja cereri adresate BEC-ului de invalidare a listelor încă nedepuse ale PRM, ori Parchetului – de formulare a cererii de dizolvare a formațiunii politice. În aceste momente, grele pentru partidul lor, liderii PRM rămași fideli brandului Romania Mare, încurajați de înregistrarea de către BEC a semnului electoral al partidului, speră să resolve situația, prin organizarea în regim de urgență a unui nou congres care să repună partidul în legalitate. Ignoră însă atât faptul că de la ultimul congres valid al PRM au trecut mai mult de cinci ani cât și faptul că dușmanii PRM nu dorm…maxresdefaultMai speră într-o revizuire sau într-o contestație în anulare, demersuri despre care unii avocați le-au spus că ar fi admisibile.
Nu comentez demersuri în care nu cred sau strategiiile fanteziste. Chiar îi înțeleg pe liderii PRM care vor să facă tot ce e posibil pentru a salva corabia. pnd1Există însă posibilitatea reală ca listele acestora, contestate de neprieteni să fie respinse de BEC. După cum, este la fel de posibil ca, în curând, Parchetul sa ceară dizolvarea partidului iar acest lucru să se întâmple. Iar dacă așa se va întâmpla, consecințele sunt grave! În prima situație, candidații PRM nu vor putea candida iar munca a mii de membri și simpatizanți PRM va fi irosită inutil; în a doua, dizolvarea PRM ar face ca aleșii locali ai partidului – in cazul în care anunțatele contestații la liste vor fi respinse, să rămână independenți, ai nimănui. Ar fi trist…
Pentru că ar fi păcat că munca unor oameni care au muncit cu abnegație pentru crezul lor să nu se risipească inutil, invit toți oamenii onești din PRM – care realizează situația în care se găsește partidul – sa vină în Partidul Național Democrat, într-un partid nou, sănătos focalizat pe strict pe interesele Țării, într-un partid în care o bună parte dintre colegii dumneavoastră au aderat și au fost primiți cu bucuria specifică oricărei comuniuni a patrioților români.”

1408 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.