Etnobotanice în liceele şi şcolile constănţene. Jandarmii fac campanii de informare.

În lipsa unei strategii naţionale de combatere a traficului de droguri de mare risc în instituţiile de învăţământ şi a indiferenţei manifestată de vechile partide cu numeroşi lideri arestaţi de DNA, mii de tineri cad victime, în special etnobotanicelor. ierbar_etnobotanic_webStatisticile sunt departe de a reflecta realitatea alarmantă cu care se confruntă sute de mii de adolescenţi pe fondul sărăciei, educaţiei deficitare şi a lipsei oricărei protecţii din partea statului român. În context, asistăm la măsuri izolate derulate  de anumite instituţii ale căror efecte sunt, din păcate, departe de a face faţă numărului copleşitor de mare al adolescenţilor seceraţi de cumplita moarte provocată de substanţele drogurilor care le distrug sistemul nervos.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Astfel, Campania “Împreună, pentru siguranţă”: 100 elevi ai Liceului ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari au aflat cum pot preveni sau combate actele de violenţă şi consumul de substanţe cu efect psihotrop chiar de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa.   O problemă pusă în discuţie a fost aceea că este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Previzibil, elevii au fost sfătuiţi să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz. Alături de plt. maj. Adrian Cucu – specializat în problematica violenţei domestice şi juvenile( a efectuat stagii de pregătire pe acest profil la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, susţinute de experţi ai Jandarmeriei Franceze) – a fost şi un reprezentant din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa(CPECA) , comisarul şef  Sandu Valentin, care a prezentat tinerilor pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi folosirea altor droguri. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise. Reprezentantul CPECA a dat elevilor sfaturi privind prevenirea şi combaterea consumului unor astfel de substanţe.jandarmi-2

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa a semnat opt parteneriate educaţionale cu Şcolile Gimnaziale „Remus Opreanu”, „Mihai Viteazul”, nr. 8 Constanţa, nr.1 Valu lui Traian dar şi cu Liceul Teoretic”Decebal”, Ovidius”, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi Liceul Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari.

1750 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.