Scrisoare deschisă premierului Cioloș

               
                                          Scrisoare deschisă
 
 
Domnule  Prim-Ministru,                               Sorry, there are no polls available at the moment.
 
 
Am luat act cu îngrijorare de declarațiile dumneavoastră și de afirmațiile Serviciului Român de Informații, conform cărora cartele telefonice preplătite, cumpărate din România, ar fi fost utilizate pentru pregătirea unor atentate pe teritoriul Uniunii Europene sau în zone de conflict mai îndepărtate ca Irak sau Siria.
 11012623_945490265483973_1126274321456022844_n
Vă recomand domnule premier Dacian Cioloș, să cereți de urgență serviciilor secrete o analiză corectă și amănunțită a modului în care, în magazinele așa numite “etnice” sau la vânzătorii ambulanți de pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene, se vând la liber cartele preplătite românești (sau produse în alte țări), doar  în baza unei fotocopii de pe actul de identitate, comercianții de ocazie fiind, la rândul lor, plătiți la numărul de cartele telefonice vândute. În calitate de înalt demnitar sunteți dator să cereți  numele firmelor românești cu  cele mai multe cartele prepay comercializate în aceste condiții, în țările UE, altele decât România.  
 
În măsura în care nu ați fost victima unei diversiuni create de persoane sau instituții interesate, vă cer să specificați clar cine v-a informat asupra faptelor susmenționate. Vă atrag atenția că  diseminarea de informații false, neverificate, poate induce o stare de nesiguranță în rândul populației, răspândirea de informații false fiind pedepsită de art. 404 din Codul Penal Român.
În aceste condiții, orice necesară dezbatere asupra unui nou proiect de lege “în curs de elaborare la Guvern”, privind înregistrarea datelor de identitate ale cumpărătorilor de cartele telefonice prepay, este viciată din start.
 
Nu este prima dată când serviciile secrete cer instrumente suplimentare care le vor permite  monitorizarea atentă a “situaţiei”, încercând astfel să restrângă nemotivat drepturile cetățenești. De altfel, după cum corect a observat Curtea Constituțională, declarând legea cartelelor prepay neconstituțională, după accederea României în organizațiile euro-atlantice, spionii au la îndemână toate instrumentele necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod corect, în același timp, având obligația să evite excese sau exagerări în ce priveşte drepturile omului.
 
Readucem aminte opiniei publice și instituțiilor de forță ale țării că, predecesoarea SRI, SIE, DIPI, recte Securitatea comunistă, a conlucrat strâns cu organizații teroriste internaționale, mai ales cu cele din spațiul arab, de notorietate fiind sprijinul acordat grupării teroriste conduse de Carlos Șacalul în anii ’70. Membri ai acestor organizații erau susținuți financiar și logistic, cazați și antrenați în sediile și centrele de pregătire ale Securității și ale Armatei de pe teritoriul României.
După 1989, numeroase organizații internaționale de apărare a drepturilor omului (de ex. Amnesty International) au sesizat Națiunile Unite că statul român, deși urma procedurile de aderare la NATO și Uniunea Europeană, continua să alimenteze conflicte armate din zonele gri ale globului (vezi colaborarea cu celebrul traficant de armament Viktor Bout).
 
Iată de ce, în loc să să răspândească zvonuri despre cartelele preplătite, autoritățile române ar trebui să lămurească cum a fost posibilă acțiunea nestingherită pe teritoriul țării noastre, a celor doi teroriști: cetățean SUA și sirianul Omar Hayssam. Oficialii ar trebui să informeze opinia publică și aliații despre modul în care aceștia au fost lăsați să-și înstrăineze averea în timp ce se aflau în custodia autorităților române și a celor americane, sub stare de arest,  sub controlul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Forței Militare a aliatului nostru american ( staționată în Irak la acea vreme).
 
Nici astăzi nu am aflat cum a fost posibil ca în lipsa sechestrului pe bunurile și pe conturile teroriștior Munaf și Hayssam, în arestul parchetului a fost introdus un notar care întocmea  procuri de înstrăinare a bunurilor și fondurilor folosite la zeci de infracțiuni grave pe teritoriul României. Începând cu iulie 2005, teroriștii susmenționați erau anchetați ca grup de crimă organizată pentru fapte de terorism, spălare de bani și multe infracțiuni economice, firele anchetei ajungând la acțiuni de trafic ilegal de armament și la securiști, politicieni, afaceriști și militari români. Nu știm cum de a fost posibil ca un terorist cetățean SUA, condamnat pentru răpirea unor români, să fie eliberat și protejat mai bine de 10 ani de un aliat important al României, în timp ce era dat în urmărire de Interpol.
 
Cred că sunteți în măsură, domnule Prim-ministru, să ne spuneți de ce și-au dat demisia șefii serviciilor secrete și șeful Parchetului General (toți deodată), imediat după fuga lui Omar Haysam, ce telefoane și ce cartele a folosit teroristul ( ca să nu fie depistat de performantele și infailibilele servicii de supraveghere secretă din România), pentru a-și aranja evadarea și pentru a face propuneri indecente unui magistrat DIICOT.
 
Din aceste motive, vă cer domnule Prim-ministru să propuneți serviciilor secrete și guvernului desecretizarea urgentă și publicarea documentelor clasificate din dosarele de terorism 540/D/P/2005 (Răpirea din Irak) și 628/D/P/2005(Armamentul) și să clarificați modul în care teroriștii Omar Hayssam și Mohammad Munaf au acționat alături de Viktor Bout. Opinia publică are dreptul să afle modul în care cei doi au fost eliberați cu ajutorul Justiției și lăsați să își transfere bunurile și averea către alte cercuri teroriste, sub nasul oficialior români.
 
Îi cer Primului-minstru Dacian Cioloș să analizeze cu atenție informările primite și să se delimiteze de astfel de practici de dezinformare demne de vremuri demult apuse.
 
 
Eduard Ovidiu Ohanesian
Persoană vătămată din dosarele de terorism
și alte fapte comise de gruparea condusă de
Omar Hayssam și Mohammad Munaf

1894 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.