Abuzuri și șpăgi fără număr la Homoroade

     Nori negri se adună deasupra edililor comunei Homoroade din județul Satu Mare. Primarul Simion Ardelean (ex-PDL, actualmente PSD) și mai mulți consilieri locali și funcționari din primărie sunt acuzați de consăteni că ar fi implicați în acte de abuz și de corupție legate de livada deținută de primărie, de pășunea comunală, de lucrările de infrastructură realizate în comună și de organizarea unor cursuri cu finanțare europeană pentru femei maltratate, femei de serviciu și vânzătoare. Inclusiv viceprimarul comunei s-a săturat de ticăloșiile primarului, chiar dacă soția sa, directoarea școlii din localitate, este foarte apropiată de acesta. Conform reclamanților, primarul și acoliții săi au beneficiat până acum de protecție judiciară din parte președintelui Tribunalului Satu Mare, Nilda Preda – Târnoveanu (originară din comună și a cărei mamă este consilier local apropiat primarului )  și din partea procurorului Marius Iancu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, fost șef al DNA Oradea (ai cărui părinți sunt originari din comună). De asemenea, primarul Ardelean a benficiat de protecție politică din partea deputatului Octavian Petric, ales recent președinte al PSD Satu Mare, și a chestorului Vasile Ciocan, vicepreședinte al PSD Satu Mare și director de campanie electorală pentru alegerile locale din 2016 (despre care vom face și dezvăluiri legate de plagiatele din lucrările lor de licență și doctorat în drept). În urma reclamațiilor primite, senatorul independent de Satu Mare, Valer Marian, a transmis o solicitare de informații către Consiliul local al comunei Homoroade și către primarul acestei localități, pe care o redăm mai jos, urmând să revenim cu detalii.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Către:

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI HOMOROADE                                           

PRIMARUL COMUNEI HOMOROADE

     Subsemnatul Marian Valer, cu domiciliul în municipiul Satu Mare strada Mircea cel Bătrân bloc C 26 ap. 19 județul Satu Mare, senator în Parlamentul României, ales în Circumscripția electorală nr. 32 Satu Mare, Colegiul nr. 1, în temeiul art. 6 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă adresez prezenta

           SOLICITARE DE INFORMAȚII:

  1. Valoarea impozitelor pe teren și pe clădiri datorată și achitată anual Primăriei comunei Homoroade, începând din data de 01.07.2007 până în prezent, de către Societatea comercială GLC CHAMP-PROD SRL Negrești Oaș, pentru suprafața de 567 hectare teren plantație livadă și pentru construcțiile aferente achiziționate de la SC Pomicola SA Homoroade.
  2. Valoarea arendei datorată și achitată anual Primăriei comunei Homoroade, începând din data de 01.09.2009 până în prezent, de către Societatea comercială GIF ROMANIA SRL, pentru suprafața de 54.6 hectare teren plantație livadă arendată de Primăria comunei Homoroade.
  3. Dacă Primăria comunei Homoroade s-a înscris la masa credală în procesele de insolvență pornite împotriva SC GLC CHAMP-PROD SRL și SC GIF ROMANIA SRL, ce soluții a obținut în procesele respective și cât a recuperat din valoarea crențelor datorate de cei doi debitori.
  4. Motivele pentru care Primăria comunei Homoroade a tăiat în iarna acestui an pomii de pe suprafața de 54,61 hectare a livezii situate pe raza satului Necopoi, cea mai tânără și roditoare livadă din județul Satu Mare în 1989, și dacă în prealabil au fost făcute notificările legale și au fost obținute avizele sau aprobările legale.
  5. Numărul, numele și prenumele membrilor înscriși în Asociația crescătorilor de animale din comuna Homoroade, numărul animalelor (porcine, bovine, ovine) deținute de această asociație, numele și prenumele președintelui asociației.
  6. Suprafața de pășune închiriată de Primăria comunei Homoroade Asociației crescătorilor de animale din comuna Homoroade, valoarea chiriei stabilite și încasate pe un hectar de pășune și valoarea subvențiilor încasate anual de această asociație.
  7. Valoarea lucrărilor de întreținere efectuate anual pe pășunea închiriată Asociației crescătorilor de animale din comuna Homoroade, numele și prenumele persoanelor fizice sau denumirea agenților economici cărora le-au fost atribuite aceste lucrări de întreținere și valoarea sumelor încasate anual de către fiecare din aceștia.
  8. Valoarea lucrărilor de infrastructură (asfaltare și reparare drumuri, reabilitare de școli, grădinițe, cămine culturale) executate pe raza comunei Homoroade în perioada 2008-2016, modalitatea de achiziție publică prin care au fost atribuie aceste lucrări, societățile comerciale executante, sumele încasate de fiecare din acestea și comisionul perceput de la fiecare din acestea.
  9. Valoarea finanțării europene accesate de Consiliul Local al comunei Homoroade pentru organizarea de cursuri în localitatea Homorodu de Mijloc pentru femei maltratate, respectiv pentru femei de serviciu și vânzătoare, numele, prenumele și funcția coordonatorului cursurilor la clasa de vânzătoare și la clasa de femei de serviciu.
  10. Numele, prenumele și ocupația persoanelor care au frecventat și absolvit aceste cursuri, criteriile de selecție a acestora, durata cursurilor.
  11. Dacă este adevărat că participanții la aceste cursuri au primit suma de 6000 fiecare după terminarea cursurilor.

Solicit răspuns la adresa: Senatul României Calea 13 Septembrie nr. 1-3 Sectorul 5 București.

În cazul în care nu voi primi răspuns în termenul prevăzut de art. 7 din Legea nr. 544/2001, mă văd obligat să formulez plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului competent, în conformitate cu prevederile art. 22 din legea susmenționată, și să formulez sesizare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

            București                                                                                  Senator                                             31.03.2016                                                                              Marian Valer

Livada distrusă de la Necopoi – aproximativ 56 de ha, un fel de Tunguska locală

 Sorry, there are no polls available at the moment.

4094 cititori.

One thought on “Abuzuri și șpăgi fără număr la Homoroade

  1. Avem plangeri penale depuse la SM , sesizari la Prefectura SM prin care am incercat sa deconsipram mafia din Homoroade, fraudele cu subventii de sute de mii euro facute de primar cu socrul sau care a fost secretar de primarie la Homoroade dar si presedintele crescatorilor de animele Homoroade.Avem probe prin care demonstram cum s-au sifonat sutele de mii de euro pe care le-am pus pe masa politiei judetene dar degeaba. Avem multe informatii pertinente pe care le-am obtinut in urma unui an de conflicte legale cu adminstratia penala din Homoroade! Ne-am lovit de un zid si articolul din link explica ! daca vreti o investigatie bazata pe probe le avem in detaliu ! Asteptam un feed-back !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.