Explozii puternice in Bruxelles, pe aeroport si la statiile de metrou, soldate cu morti si raniti!

Doua explozii au avut loc marti dimineata, pe aeroportul din Bruxelles, la terminalul de plecari. Presa belgiana citata de Reuteurs anunta 34 morti si 250 raniti, in momentul de fata, iar traficul aerian si feroviar din zona a fost suspendat.

Cel puţin 34 de oameni au fost ucisi in atentatele de la Bruxelles, anunta televiziunea VRT, precizand ca 20 dintre ei au murit la metrou, iar alti 14 la aeroport.

„Ne-a fost teamă de un atac terorist şi acesta a avut loc. Ştim că sunt mulţi morţi, mulţi răniţi, mulţi dintre ei străini”, a declarat premierul belgian Charles Michel într-o conferinţă de presă.

”MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854”, se arata intr-un comunicat de presa MAE.

Trei centuri cu explozibil, nefolosite, au fost gasite pe aeroportul din Bruxelles, anunta presa belgiana. ISIS a revendicat atentatele. 20% din populatia bruxellesă este musulmană.

 

UPDATE 5

ORA 20.17 – MAE: PATRU români răniți în atentatele de la Bruxelles

UPDATE 4 

Cel putin 10 morti in statiile de metrou de la Bruxelles. La aeroport a fost confirmata cifra de 13 morti si 35 de raniti. 

Prima imagine cu metroul care a explodat in prima statie, din Bruxelles.
Prima imagine cu metroul care a explodat in prima statie, din Bruxelles.

UPDATE 3

Una dintre exploziile de pe aeroport a fost provocata de un kamikaze. 

UPDATE 2 

4 explozii s-au produs in statii de metrou diferite, dintre care una apartine de institutiile UE. Toate statiile de metrou vor fi inchise si evacuate. Nu exista informatii despre victime, in schimb, fotografiile care circula pe Internet arata contrariul. 

UPDATE 1
O noua explozie s-a produs la o statie de metrou din Bruxelles. Potrivit presei locale, deflagratia a avut loc in statia de metrou Maelbeek. Nu exista informatii în legatura cu eventuale victime. Vom reveni cu detalii. 

Prima imagine cu statia de metrou
Prima imagine cu statia de metrou

30 de romani se aflau la ora 9:00 pe aeroportul din Bruxelles. Momentan, niciun contact nu a fost stabilit cu ei.
Conform BBC, prima explozie a avut loc langa biroul de check-in al American Airlines, dar informatia nu a fost confirmata de oficialitati.

Serviciile de securitate au gasit mai multe dispozitive explozive nedeclansate pe aeroport, in timp ce presa belgiana a spus ca au fost trase mai multe focuri de arma si ca mai multe persoane au strigat in araba inainte de deflagratii.

Cauza exploziilor nu a fost stabilita inca, iar pana in momentul de fata nu se vorbeste inca de un atac terorist.

 

1894 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.