DAN PURIC, sâmbătă, Casa de Cultură Constanţa: „SUFLET ROMÂNESC”!

   Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa va fi gazda unei noi întâlniri a publicului de la malul mării, sâmbătă, 19 martie, cu apreciatul actor Dan Puric. Ca de fiecare dată, îndrăgitul artist va face sala neîncăpătoare, cu atât mai mult cu cât dobrogenii se vor putea delecta cu un spectacol rarisim intitulat…. „SUFLET ROMÂNESC”!

   La aproape doua luni de când a conferenţiat pe litoral în cadrul unui simpozion închinat eroilor rezistenţei anticomuniste din Dobrogea , Dan Puric îi invită pe constănţeni într-un univers la fel de fascinant, cel al teatrului. Piesa interpretată este o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică pe individ din mizeria acestei lumi pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei menită să-l renască exact ca în basmele universului românesc. „SUFLET ROMÂNESC” este o demonstraţie de inegalabil talent, o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică, o metamorfoză concretă a latenţelor noastre spirituale. received_171159513266112

   Aşa cum doar popularul om de cultură reuşeşte, chiar şi prin pantomimă, spactatorii vor experimenta emoţii nebănuite: povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, preţul umilinţelor şi a unor suferinţe majore, absenţa unei profunde înţelegeri din partea Occidentului. Finalul spectacolului va fi tipic românesc,  dătător de nădejde: un popor slăbănogit şi orb după patruzeci şi cinci de ani de comunism găseşte resursele reînvierii sale şi se transformă într-un erou, unul care le poate arăta calea şi altora. „Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii” ne mărturiseşte Dan Puric.

Biletele pentru reprezentaţia de la sfârşitul acestei săptămâni au preţul de 35 lei şi se mai pot procura, încă, de la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor. Ora de începere a spectacolului este 18,oo, iar rezervarile pot fi făcute la numărul de telefon 0241 699 066.

3126 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.