Tragedie în Turcia! Atac terorist: zeci de morți și peste o sută de răniți!

Cel puţin 34 de persoane au murit în explozia provocată duminică seara în centrul oraşului Ankara în urma unui atac terorist, informează surse din cadrul securităţii. Explozia a avut loc în apropiere de Parcul Guven, în zona Kızılay, în preajma unui centru comercial și a unei stații de autobuz. Mai multe focuri de armă au fost auzite după deflagrație, chiar în timp ce ambulanţele se îndreptau spre locul tragediei. Potrivit ultimelor informații, o mașina capacană a lovit din spate un autobuz si apoi a explodat. Mai multe autoturisme din vecinătate au luat foc.
Atacul terorist s-a petrecut la o lună după altul similar, tot cu maşină-capcană, care s-a soldat cu moartea a 29 de persoane. Militanţii kurzi au revendicat atunci acțiunea. Ministerul Afacerilor Externe a precizat: „Până la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetăţenia victimelor, verificările fiind în curs. Misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu autorităţile turce şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate dacă situaţia o va impune”, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.
UPDATE 23.25: Cel puțin 34 morți, 125 răniți.
UPDATE 23.00: Judecătoria Golbași a blocat accesul la Twitter şi Facebook din cauza atacului cu bombă din Ankara.
UPDATE 22.35: Oficial :mașina capacană a lovit din spate un autobuz si apoi a explodat
UPDATE 22.00: Ambasada SUA a avertizat cetățenii americani cu 2 zile în urmă de posibile atacuri teroriste în Ankara
UPDATE 20.30: Cel putin 27 morți, 75 răniți.

UPDATE 19.53: Un tribunal din Ankara nu se dezice de practicile dictatoriale și a ordonat interzicerea accesului la Facebook, Twitter și alte site-uri.

4872 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.