Vaccinul – pro și contra

Voi scrie pe tema vaccinurilor pentru că e un subiect pe care presa mainstream îl ignoră deliberat, deși mai mulți vectori mediatici din ultimele zile indică spre vaccin – ca temă de interes național.

În primul rând, bebelușii din Argeș care mor pe capete în aceste zile. Unii bănuiesc că la mijloc ar fi un lot de vaccin cu probleme. Nu știu dacă pista vaccinurilor e cea corectă, însă știu că e ocolită cu grijă de autorități în discursul public. Și mai știu că sunt mulți părinți care se plâng de vaccinurile făcute copiilor.
Dacă cauți pe google, e plin de părinți reali cu copii cu probleme reale, de la vaccinuri. Poate că n-aș fi crezut, dacă n-a fi aflat că un coleg avocat din Baroul București are un copil care a devenit autist după vaccin, și altul a cărui fetiță a paralizat la câteva ore de la vaccin. Oameni reali, pe care îi cunosc. Cu povești reale. Nu le voi da numele, din respect pentru suferința lor ca părinți. Unii au dat medicii, spitalele, Ministerul Sănătății în judecată. Medicii s-au apărat spunând că au administrat corect, la momentul și cu metodologia potrivită, vaccinul prescris în programul național de vaccinare al copiilor, cu vaccinurile puse la dispoziție de Minister. Părinții au primit 5000 de euro despăgubire, pensie de handicap pentru copil și cam atât. Eu în locul lor mă judecam cu producătorul vaccinului, dar realizez că atunci când nenorocirea te lovește, nu te mai interesează altceva decât cum să îți salvezi copilul.
Din ce am discutat cu un medic pediatru, vaccinul conține germenii bolii împotriva căruia imunizează, în stare latentă. Germenii respectivi sunt injectați în ouă de găină sau diferiți embrioni de la alte specii, unde se dezvoltă. Apoi ouăle respective sunt iradiate cu radiații gamma extrem de puternice, care ar trebui să îi omoare pe germenii letali crescuți acolo, sau măcar să îi amețească oleacă, cât să nu mai muște. Apoi germenii sunt extreși printr-un procedeu complex, fiind transferați în serul de suspensie. Și se face câte un lot de vaccin din aceeași serie de germeni, care apoi se testează aleator pentru a se vedea dacă germenii sunt suficient de inactivi pentru a nu provoca boala respectivă.
Se presupune că germenii ăia leşinaţi de radiaţii  trebuie să se lase învinşi de plăpândul sistem imunitar al copilului, cam în stilul în care un Goliat mahmur ar fi învins de micul  David, acest David imunitar “învăţând” pentru viitor să lupte şi cu un Goliat activ, în caz de nevoie.
Dacă rezultatul e mulțumitor, se trece la vânzarea lotului. Vaccinurile se țin în marea lor majoritate, la frigider până la administrarea către pacient. Uneori însă, fie din cauză că germenii respectivi au fost mai rezistenți și s-au adaptat (s-a constata că de-a lungul timpului a fost necesară o cantitate tot mai crescută de radiații pentru a inactiva germenii, ca și cum de-a lungul anilor aceștia ar fi dezvoltat o rezistență la radiații !), fie că nu s-a respectat condițiile de temperatură și lumină (unii își revin de la lumină !), fie că radiația nu a fost suficientă, fie că în urma iradierii, lotul respectiv de germeni/viruși a suferit mutații genetice în urma iradierii, dezvoltând proprietăți noi, în fine, și poate dintr-o mie de alte cauze pe care nu le cunoaștem, apar probleme cu unele loturi de vaccinuri.
În industria pharma se cunoaște bine acest lucru, dar nu se vorbește despre el. E o chestie periodică, previzibilă, statistic la fel de rară și de inevitabilă ca și avioanele care se prăbușesc. Nu că ar vrea cineva să se prăbușească, ci pur și simplu se întâmplă, fără nici o teorie a conspirației, fără vre-o minte criminală în spate. Și atunci sistemul încearcă să mușamalizeze cât mai repede scandalul, să retragă pe șest lotul de vaccinuri vinovat. Și se merge mai departe, căci nu-i așa, victimele colaterale nu fac decât să demonstreze câte nevoie avem de vaccin ! Căci așa este când te joci de-a știința, amestecând radioactivitatea cu virusologia. Iar de multe ori nici măcar nu e vina vaccinului.
Administrat la 1000 de copii, doar unul are, poate, probleme de sănătate majore în urma lui. Iar asta din cauza lui, a copilului. Fie că l-a prins cu imunitatea scăzută, fie că încă nu era dezvoltată suficient (studenții la medicină știu că așa-numitul “sistem imunitar” este în realitate o ficțiune a științei medicale, că de fapt el exprimă în realitate factorii – mulți dintre ei rămași încă necunoscuți – ce mențin un relativ echilibru al coabitării florei bacteriene și virale cu celulele umane și că recent s-a descoperit rolul crucial jucat de sistemul limfatic în asigurarea unei bune imunități).
Aș propune un experiment: aș lua 10 copii de vedete și pe părinții lor, vedetele. Dar nu de-ăștia oarecare, ci de-ăștia cu bani, lingăi ai Sistemului, care fac mișto de “fanaticii religioși” care refuză plini de inconștiență vaccinarea copiilor proprii. Și le-aș aduce un specialist în virusologie, care să le explice fără perdea cum se fac vaccinurile, cam tot ce am povestit eu mai sus, plus amănuntul “neglijabil” că de multe ori substanța de suspensie folosită conține (naiba știe de ce !) tot felul de substanțe de principiu otrăvitoare (mercur, aluminiu, și alte minunății). Iar apoi prezentarea statisticilor și a studiilor – niciodată verificate prin repetarea experimentelor, de către BigPharma, despre corelațiile dintre vaccinuri și anumite efecte – unele întârziate cu ani de zile – exemplu corelația dintre vaccinul contra HPV și infertilitatea la maturitate a femeilor vaccinate contra HPV.
Și apoi imagini cu părinți și copii distruși de vaccinuri. Să îi văd dacă nu au o strângere de inimă cu privire la vaccinarea propriului copil.
Astfel, în cunoștiință de cauză cu privire la riscuri, părinții nu și-ar mai vaccina copii cu așa o mare ușurință, cu ideea de turmă că “dacă toată lumea se vaccinează, de nu l-aș vaccina și eu pe al meu, de ce să pățească tocmai el ceva ?!”. Însă dacă veți cere medicilor care vaccinează să vă dea în scris că răspund în caz de reacții adverse în urma vaccinării copilului, o să vedeți că vor ezita, vor căuta să vă îmbrobodească cu asigurări că nu e cazul să vă faceți griji, dar în final vor REFUZA să își asume orice risc, sub semnătură. De ce, dacă e atât de OK și sigur precum îl prezintă ?!

Însă lumea a cam realizat că e ceva nașpa cu vaccinurile astea și se cam ferește. Și, cum profiturile scad, Big Pharma a încercat tot felul de metode. A încercat cu binișorul, cu reclame la vaccinare, n-a mers. Ne-a speriat că pandemie și trebuie să ne vacinăm. Nici așa n-a mers, sau – mă rog, nu așa cum sperau ei. Așa că s-au gândit să propună o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie. Potrivit proiectului de lege, părintele care refuză vaccinarea obligatorie pentru copilul său, riscă să fie decăzut din drepturile părintești. Cu alte cuvinte, nu își vaccinezi copilul, riști să ți-l ia Statul și să ți-l crească el, eventual dându-l spre creștere unor oameni care apreciază sfântul vaccin. Și nimeni nu zice nimic despre asta, deși legea trece prin Parlament chiar zilele acestea. Repet: O LEGE PRIN CARE STATUL NE OBLIGĂ SĂ NE VACCINĂM COPII. FĂră să ne ofere nici o altă alternativă. Nici o garanție, fără nici o răspundere din partea nimănui, în caz că iese prost.
Și acum ajung la un alt subiect. A apărut un nou vaccin. De data asta bun. E pentru o boală considerată până acum incurabilă, și puțin mortală – numită hepatita C. Chestia aia care la final duce la cancer la ficat și deces.
Vaccinul ăsta costă “doar” 100.000 euro în România. Ăsta e  preţul pentru 84 de pastile de vaccin Harvoni, pentru trei luni de tratament. Dacă ar fi să alcătuiesc un top al celor mai scumpe substanţe din lume, pastilele astea s-ar situa din start în topul celor mai scumpe substanţe din lume. Nu înțeleg de ce costă atât de mult, când vaccinul CIMAVAX împotriva cancerului la plămâni produs în Cuba costă doar un dolar !!!

Probabil că cineva e foarte lacom, sau foarte exclusivist. Cert este că la acest moment avem peste 800.000 de bolnavi declarați de hepatită C la noi.  Doamnele Alina Gogoaşă şi Ingrid Panţuru de la S.C. Angelini Pharmaceuticals SRL  – unicul distribuitor în România al acestui vaccin, împreună cu John McHutchison – vicepreşedintele pe Europa al producătorului Gilead Sciences – nu par foarte deranjaţi de faptul că sute de români mor în continuare în fiecare an din cauza unei boli vindecabile sută la sută, doar pentru că ei ţin la preţ.
La un an de la intrarea în farmaciile românești a acestui vaccin, aproape nici unul dintre bolnavii români de hepatită C nu a beneficiat de el. Lista de aşteptare este imensă – desigur din cauza costului prohibitiv. Şi între timp, se mai şi moare, la coadă fireşte. De-aia, aici e mai clar ca oriunde, că cine are bani, scapă.
În schimb Parlamentul era cât pe ce să accepte proiectul unor “băieți deștepți” din pharma, de votare a unui buget de 50 de milioane de euro la finele anului 2014, pentru vaccinarea bovinelor afectate de boala limbii albastre. Țeapa a căzut când a intrat pe fir SRI-ul, iar boala a dispărut de la sine în următorul an. Tare-aș fi curios să aflu ce șpagă și-au luat de la Big Pharma cei ce au declarat la autoritatea național veterinară cazurile false de boala limbii albastre. Și iar, nimeni nu a scris nimic despre asta în presă.
Printre altele, vaccinarea bovinelor împotriva blue tongue ar fi dus la paralizarea exportului de carne de vită autohtonă pe următorii 5 ani – lucru dorit evident de concurenţii noştri europeni.
Cu alte cuvinte, se găsesc 50 de milioane de euro – bani europeni ! – pentru salvarea vitelor, se găsesc sute de milioane de euro anual pentru vaccinări inutile de tot felul de boli eradicate de mult, dar pentru hepatita C, care seceră vieţi AICI ŞI ACUM nu se găsesc bani !
Să fie asta în favoarea românilor ?!
Cred că noi, românii, merităm ca oameni educați, respectul autorităților. Merităm o dezbatere publică oneste pe tema vaccinurilor și a riscurilor reale ale vaccinării, dar și al intereselor financiare ale marilor producători. Fără exagerări, fără panică, fără patimă. Cu cărțile pe masă. Ce ziceți, se poate ?!

1941 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.