Tudor Gheorghe, pe scurt: politica PSD este cea a „inculturii consecvente” şi a „vorbelor goale”!

Tudor Gheorghe a declarat că sigur nu va schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale, reacţionând astfel după ce deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, a afirmat că artistul ar urma să candideze din partea PSD la alegerile parlamentare.
0-94255-tudorgheorghe-300x300
„Câtă vreme politica mea este una singură şi consecventă, cea a culturii naţionale, iar a lor, a inculturii consecvente, sigur nu voi schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale. Cu clar-obscur, mascăm urâtul şi ştergem formele prea bruşte/ Făcând să tacă zbârnâirea adunăturilor de muşte”, spune Tudor Gheorghe, într-un mesaj publicat pe contul său de pe platforma de socializare Facebook.

Reacţia artistului vine după ce deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, a declarat că PSD a iniţiat discuţii cu Tudor Gheorghe şi Florin Piersic pentru a candida la alegerile parlamentare. „PSD nu a stat niciodată bine în diaspora, dar anul acesta vom face o figură frumoasă. Ne dorim să avem candidaţi cu mare notorietate şi am iniţiat discuţii cu Tudor Gheorghe şi Florin Piersic să devină candidaţii noştri. Ştiţi doar că atât domnul Tudor Gheorghe, cât şi marele Florin Piersic sunt prieteni ai noştri şi suntem în negocieri avansate cu dumnealor, pentru a deveni candidaţii noştri în diaspora”, a declarat, pentru ziarulprofit.ro, deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora.

În context, actorul Florin Piersic a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a aflat că PSD ar intenţiona să îl propună candidat la alegerile parlamentare, actorul precizând că nu îl interesează niciun partid politic, iar politicienilor nici nu le spune „mulţumesc”, pentru că nu are motive.„Mi-au dat telefon. Eu nu am nicio treabă cu politica, nici vorbă, nici nu-l cunosc pe domnul Rădulescu (deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, n.r.). Astea sunt vise, să fac eu parte pentru diaspora nu ştiu ce, mă propune PSD. Mi-a explicat o doamnă. N-am treabă cu politica de niciun fel. De 20 de ani am fost chemat la partide, am spus «Nu fac (politică, n.r.)». Şi nu am făcut nimic, şi nu fac nici acuma. Vadim Tudor m-a rugat să mă duc să fiu la Bruxelles nu ştiu ce europarlamentar. Am spus: «Dar nici nu mă gândesc la aşa ceva». Eu nu am nimic altceva decât profesia. Eu cu politica nu am nici de aici şi până în colţ. La politicieni nici nu le spun mulţumesc, că n-am pentru ce să le mulţumesc, că nu mi-au făcut nimic şi n-am nimic nevoie de la ei. Nimic. Eu ţin la poporul ăsta, ţin la toţi care vor binele ţării, dar nu pot să mă duc eu (în politică, n.r.)”, a declarat actorul Florin Piersic. A mai precizat că, din punct de vedere politic, nu îl interesează niciun partid: „Ei mă propun: că au văzut că Piersic în sus, Piersic în jos, la televiziuni, la radiouri, la cutare. M-au făcut Artist al Poporului în Moldova, m-au făcut şi cetăţean al Republicii Moldova. Sunt în atenţie, la 80 de ani”.

2138 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.