Deveselu, punctul 0 al cooperării româno-americane

        Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat, astăzi, o vizită de informare în Baza militară de la Deveselu şi la Facilitatea SUA din cadrul bazei. În briefing-ul susţinut de comandantul Bazei militare 99 Deveselu, comandorul Răzvan Brătulescu a prezentat elementele realizate de partea română în procesul de operaţionalizare.

            Oficialilor români şi străini le-au fost prezentate, de către comandantul structurii, comandorul James Craycraft, principalele elemente de infrastructură dezvoltate de partea americană pentru amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice şi principalele componente ale sistemului.

            Partenerii americani au apreciat în mod deosebit sprijinul pe care militarii români îl acordă zilnic pentru finalizarea procesului de operaţionalizare a sistemului SUA de apărare împotriva rachetelor balistice.

            Ministrul Motoc a subliniat buna cooperare între militarii români şi americani în desfăşurarea acestui proiect şi a apreciat că “implicarea României în desfăşurarea sistemului american de apărare antirachetă în Europa reprezintă un pas important pe linia creşterii nivelului de securitate naţională contribuind, în acelaşi timp, la consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american şi la evidenţierea profilului strategic al României de partener de încredere şi furnizor de securitate pentru statele membre ale NATO şi ale UE”.

1887 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.