ÎNTÂLNIREA CU CIOLOŞ: ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI PENTRU PARTIDELE CU PENALI?

       Discuţiile dintre premierul Dacian Cioloş şi paRtide privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin au început, astăzi, la Vila Lac 1. Preşedintele Partidului Naţional Democrat(PND), deputatul Daniel Fenechiu, a răspuns, după-amiază invitaţiei premierului. Discuţiile cu echipa Executivului – vicepremierii Vasile Dancu şi Cosmin Borc, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Ciprian Bucur, şi directorul de cabinet al premierului Paul Gheorghiu – au durat jumătate de oră. 

La final, Daniel Fenechiu a punctat concluziile dezbaterilor:

„1) Premierul ne-a spus că nu vrea să se substituie Parlamentului, dar că şi-a dorit ca, în ipoteza în care din consultări ar rezulta o majoritate în sensul alegerii primarilor în doua tururi, din raţiuni de celeritate să intervină cu o ordonanţă de urgenţă sau chiar cu o asumare. Am discutat despre avantajele fiecăreia.

2) Am transmis poziţia Partidului Naţional Democrat: democratic este în DOUĂ TURURI!

3) Premierul ne-a comunicat, că, până acum, majoritatea pare a fi pentru nemodificarea modalităţii de alegere a primarilor.

Sunt „pentru”: PNL, PMP şi PND iar „împotriva” PSD, UNPR şi ALDE. Cum UDMR a declarat public că este pentru alegerea primarilor dintr-un tur, evident că majoritatea parlamentară pare a fi împotrivă! Însă vor românii chiar nu pare a conta pentru aceste partide! Concluzia mea: se joacă!… Dacă premierul are curajul să-şi angajeze răspunderea, aş vrea să văd dacă PSD are curajul să depuna o moţiune de cenzură. "Sper ca dl. Ciolos sa aiba curaj"a spus Daniel Fenechiu.Sper ca dl. Cioloş să aibă curaj!”

dacian-ciolos-experiment-465x215

Președintele PND a mai precizat: „dacă se va produce o dislocare în blocul fostei alianțe, o asemenea măsură ar putea să treacă și ar putea să treacă pe calea răspunderii guvernamentale”, susținând că nu crede „să există cineva care și-ar permite să intre cu o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Iar fisurarea fostei alianţe este posibilă şi ar constitui singura soluţie”.

1663 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.