Icoana făcătoare de minuni la Parohia Sf. Haralambie

Parohia „Sf. Haralambie” şi preotul Ciprian Stanca din Constanța au bucuria de a vă invita să participați la momentul sosirii Icoanei făcătoare de minuni Maicii Domnului „Apărătoarea și Ocrotitoarea Moldovei” adusă pentru prima dată în România din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc luni, 1 februarie, începând cu ora 18.00 la biserica situată pe Bulevardul. Tomis, cartier Boema  (lângă benzinărie) în prezența preoților slujitori și a credincioșilor.

Icoana Maicii Domnului este adusă de la mănăstirea Hârbovăț (Republica Moldova), de către o delegație condusă de părintele stareț arhimandritul Spiridon Marin. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti această icoană a Maicii Domnului până în data de 10 februarie.

Mănăstirea Hârbovăţului deține icoana din secolul al XVIII-lea, pe când stareţ era egumenul Pahomie. Icoana, păstrată cu sfințenie generații de-a rândul în familia colonelului rus Nicolae Alexei Albaduev, a fost dăruită mănăstirii în urma unei tragice întâmplări. După ce colonelul s-a spovedit părintelui Pahomie, în decembrie 1790, a plecat spre casă cu un cal tânăr și neînvățat, care l-a trântit și l-a omorât. Până în anul 1812, mănăstirea a fost reconstruită de trei ori, după trei incendii, și, de fiecare dată, icoana a fost găsită în cenușă, cu fața în jos, nearsă, cu toate că era pictată pe pânză şi lipită pe lemn de tei.
Prin rugăciune în fața icoanei, mulți bolnavi și-au găsit alinare sufletească și trupească, vindecându-se de diferite suferinţe trupeşti şi sufleteşti.

2011 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.